
כדאי לדעת כי תקנה חדשה של שר התחבורה ישראל כץ, שנכנסה לתוקף באפריל 2016, מאפשרת לציי הרכב ולחברות הליסינג לבצע העברת בעלות בעצמן, כך ניתן לחסוך זמן רב והמתנה ארוכה בסניפי רשות הדואר לצורך העברת הבעלות על הרכב.
איך עושים העברת בעלות לרכב
בדיקה לפני חתימה
- בדיקת הרכב באור יום כדי לגלות נזקים, פגמים בפח ובשאסי
- בדיקת המזגן ומערכות חשמל וכדומה.
- בדיקת תעודת הזהות של המוכר כדי לוודא שהוא בעל הרכב ולא מדובר בסוחר.
- בדיקה במשרד הרישוי של מספר הבעלויות הקודמות על הרכב.
- בדיקת קילומטראז'. בדיקת עיקולים ושעבודים במשרד הרישוי.
הצגת תעודת זהות של המוכר
בעת העברת בעלות יש לוודא כי בעל הרכב מציג אותו בפניכם, לכן עליכם לדרוש ממנו להציג תעודת זהות ולבדוק כי הוא מופיע כבעלים חוקיים ברישיון הרכב. במקרים בהם חבר, אח, קרוב, שכן וכדומה מציג את הרכב וטוען כי הוא רק עוזר לבעלים, ברוב המקרים תוכלו לדעת כי מדובר בסוחר רכב, עם זאת יתכן כי באמת חבר או אדם קרוב מסייע לבעלים החוקיים.
העברת בעלות רכב דרך האינטרנט
- רישיון הרכב אינו בתוקף
- הרכב רשום על שם שני בעלים מרובים
- מדובר ברכב ציבורי
- קיים שעבוד על הרכב
- במקרה וקיים recall על הרכב תצרכו להתקשר מראש למוקד 5678* לקבלת פרטים אודות טיפול בקריאה.
- במידה ובעל הרכב קיבל הנחה מתוקף תקנה 272א יהיה לשלם הפרש תשלום בגין אגרת הרכב במשרד הרישוי.
- במידה וישנן הגבלות מגורמי האכיפה על הרכב, המגבילה את ביצוע העברת הבעלות. יהיה עליכם לברר על מהות ההגבלה.
לסכם את עניין הביטוח לפני העברת בעלות
אחד הנושאים החשובים ביותר לפני העברת בעלות הוא נושא הביטוח. חשוב לציין כי פוליסת ביטוח היא חוזה אישי לכן במקרים מסוימים מיד לאחר העברת הבעלות על הרכב פוקעת הפוליסה. בעקבות פסק דין תקדימי של בית המשפט העליון שונתה הפקודה לרכב מנועי ונקבע בסעיף 13 כי שינוי בבעלות הרכב אינו פוטר את חברת הביטוח מאחריות, למעט מקרים מסוימים.
היכן ניתן לבצע העברת בעלות לרכב
ישנן 3 אפשרויות לביצוע העברת בעלות לרכב- סניף דואר, כדאי לוודא מראש כי סניף הדואר מחובר למחשבי רשות הרישוי על מנת לבצע הליך זה.
- באתר משרד הרישוי כאן
- באזור האישי הממשלתי כאן
עליכם לדאוג מראש:
- לרישיון רכב בתוקף
- תעודת זהות של המוכר והקונה
כמה עולה העברת בעלות לרכב
אחריות על העברת הבעלות בעסקת טרייד אין רכב
כאמור, בעסקת טרייד אין רכב האחריות על ביצוע העברת בעלות מוטלת על המוכר, גם בעסקאות טרייד אין. כיום חברות הטרייד אין יכולות לבצע את העברת הבעלות בקלות יחסית וללא צורך להגיע פיזית לסניף דואר. על חברת הטרייד אין לקבל הרשאה לביצוע העברת בעלות על כלי הרכב הנמצאים ברשותה באמצעות חיבור ישיר בין מחשבי החברה למחשבי רשות הרישוי, כך היא יכולה להנפיק בעצמה את טופס העברת הבעלות, ולחסוך זמן רב ועלויות שונות.
במהלך העברת בעלות ניתן לראות במחשבי חברת הטרייד אין המחוברים למחשבים של רשות הרישוי האם ישנם שעבודים על הרכב, מומלץ לקונה להיות נוכח בעת העברת הבעלות, יש לסכם מי משלם את העלות, הקונה חייב להגיע עם תעודת זהות שלמה ובתוקף. יודגש כי אם קיים שעבוד על הרכב הנמכר או קיים עיקול המנוע את מכירתו, תתקבל הודעה על כך במחשב, אחרת יתקבל מיד אישור להעברת הבעלות על הרכב.